Zo verzorg je jouw mond als een expert

Het kan natuurlijk zijn dat je niet goed weet hoe je je mond het best kan verzorgen. Als je tweemaal per dag poetst en flost, dan heb je al een grote stap in de goede richting gezet. Er is natuurlijk altijd meer wat je kan doen. Ben jij je bewust van alle extra dingen die jij kan doen om jouw gebit optimaal te verzorgen? Dan is het belangrijk dat je elke dag de juiste aandacht aan je mond geeft. Als je geen idee hebt over wat je nog kan doen, dan doe je er verstandig aan om even verder te lezen.  

Mondwaters 

Je kunt na je dagelijkse poets- en flosbeurten ook je mond spoelen met een mondwater. Dan is het wel belangrijk dat je weet welk mondspoelmiddel je het beste kan gebruiken. Er zijn zoveel verschillende soorten, dus het is begrijpelijk dat je niet goed weet welke je moet kiezen en waar je op moet letten. Bij het juiste mondwater is het belangrijk dat er geen agressieve chemicaliën inzitten. Deze stoffen kunnen bijten en zorgen voor wondjes in de mond waar juist bacteriën op afkomen. Wat er juist wel in moet zitten zijn natuurlijke stoffen en dan vooral de stoffen die de speekselproductie bevorderen. Speeksel is namelijk de meest natuurlijke manier om je mond goed gehydrateerd te houden.  

Tongreiniging 

Je kunt daarnaast ook je tong goed schoonmaken door deze goed mee te poetsen of een tongreiniger aan te schaffen. Een goede tongschraper is smal en plat zodat je zo min mogelijk kokhalsneigingen zult krijgen, je moet er dus de achterkant van je tong goed mee kunnen reinigen. Ook heeft een goede tongschraper fijne haartjes die goed de ruwe weefsels van de tong kunnen poetsen. Vaak wordt een tongreiniger geleverd met een gel die goed ontsmet. Zorg wel dat de schraper de juiste scherpte heeft en zacht voor de tong is, zodat je geen wondjes veroorzaakt met harde haartjes.  

Kwaaltjes als je niet goed verzorgt 

Als je je mond niet goed verzorgt, zal de kans groot zijn dat je last krijg van kwaaltjes. Zo kan tanderosie optreden als je niet goed poetst, waarbij het tandglazuur wordt aangetast en het gele tandbeen zichtbaarder wordt. Ook een droge of zure mond zorgt voor een groter aantal bacteriën waardoor je last krijgt van een vieze tong, een slechte adem, en eventueel zelfs amandelsteentjes. Het is dus erg belangrijk dat je aandacht geeft aan je gebitsverzorging om dit te voorkomen. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *